Information vedr. køb af en killing fra Fagan


* Killinger solgt som kælekatte, er neutraliserede, øremærkede og registreret i Det Danske Katteregister inden de forlader vores hjem, når de er mindst 14 uger.

* Der medfølger FIFe stamtavle og købskontrakt fra Felis Danica

* Killingen er vaccineret mindst 1 gang mod kattesyge og katteinfluenza. 
Oftest 2 gange, afhængig af hvornår det passer at den flytter hjemmefra.

* Sundhedsbog udstedt af dyrlæge

* Killingen er kontrolleret for navlebrok

* Killingen er ormebehandlet og fundet loppefri

* Killingerne får mad med til de første uger, 10 kg. kattegrus, stor bakke, kam og legetøj m.m. 

* Alle vores killinger er vant til at være meget i hænder, og færdes efter nogle uger, frit i huset blandt de voksne katte

* Vi sælger ikke katte som skal være fritgående, men gerne i voliere, indhegnet have, indhegnet altan m.m. 

* Vi mener at killinger har det bedst ved at være mindst 2 sammen, så derfor sælger vi ikke gerne killinger, som skal bo uden en katteven. Vi giver rabat ved køb af 2 killinger

* Vores avlskatte er testet for HCM (arvelig hjertesygdom) ved ultralydsscanning i henhold til Pawpeds anbefalinger

  • * Vi vil altid stå til rådighed med hjælp og gode råd til vores killingekøbere

 

VI FORBEHOLDER OS RET TIL AT AFVISE EVT. KØBERE UDEN VIDERE FORKLARING 

 

 

 

Generelt

Vi har valgt at alle vores killinger som sælges til kæl og selskab er neutraliseret, mærket og registreret inden de forlader os.

Grunden til dette er, at killinger kommer sig langt hurtigere efter operation og narkose, end voksne katte, og det er meget nemmere for vores købere ikke at skulle igennem bekymringer og udgifter til dyrlæge umiddelbart efter de har fået deres lille killing hjem.
Det kan være meget hårdt og stressende for en lille killing at skifte hjem. Den forlader det trygge kendte liv den har haft med sin mor og sine søskende. Det at den så er neutraliseret hjemmefra, gør at en stor stressfaktor er væk i dens nye liv, såvel som der også er økonomiske samt følelsesmæssige fordele for den nye ejer, fordi indgrebet er foretaget mens killingen er i vores varetægt. 

Norske Skovkatte trives fint som indekatte, og her er det ekstra vigtigt at der er en eller flere kattevenner. Samtidig skal det være sådan at hver kat, har mulighed for at have sin egen liggeplads, helst et højt sted, hvor de kan overskue det hele. Hvis man har flere katte, skal man også tænke på at have flere mad- og vandskåle til at stå forskellige steder. Så den enkelte kat kan spise og drikke hvor den har lyst, uden nødvendigvis at skulle tvinges til at stå ved siden af en den ikke er så vild med. 

Hvis man har lejlighed med altan, kan man nemt og pænt indhegne den. Det vil gøre livet så meget sjovere for din kat. Der kan de nyde den friske luft og kigge på fugle og insekter, eller hvis man har en lille have, kan man bygge en voliere med lidt træstammer og buske de kan lege i. Helt optimalt, så kan man indhegne hele haven. Der kan de spæne rundt fra den ene ende til den anden, og deltage i alt hvad vi foretager os udenfor. 

 

Ring eller skriv endelig hvis du/I skulle have spørgsmål til ovenstående.

Elaine & John